Wednesday, September 5

GREAT PUMPKIN BLOG HOP WEEK #6

HEY STAMPERS AND BLOGGER FRIENDS,

AS YOU MAY HAVE NOTICED, I GO BACK AND FORTH BETWEEN POSTS ABOUT STAMPING AND POSTS ABOUT MY QUILTING.  WELL TODAY, I HAVE A POST THAT IS BOTH.  I CREATED A CARD FROM AN APPLIQUE QUILT BLOCK.  HUH??

I CUT A CIRCLE WITH MY BIG SHOT AND THE 3 INCH CIRCLE DIE OUT OF AN ORANGE PRINT DSP, THEN I USED MY SCISSORS AND CUT IT INTO PIECES LIKE I WOULD IF IT WAS FABRIC.  I ARRANGED HOW I WANTED THE PIECES TO BE AND GLUED THEM ON MY CARD. (GLUING SURE IS EASIER THAN SEWING!!)

THIS CARD IS MY OWN ORIGINAL DESIGN:

ISN'T IT CUTE?  IT IS LIKE AN EXPLODED VIEW OF SOMETHING WHEN YOU ARE LOOKING AT DETAILED INSTRUCTIONS.  I GLUED THE PIECES ONTO ANOTHER PRINT DSP AND THEN ONTO VERY VANILLA CARD STOCK FOR THE CARD BASE.  I ADDED SOME VERY THIN RIBBON AT THE BOTTOM AND MADE A GATHERED BOW.


THIS IS A THANK YOU CARD SO I STAMPED THE LITTLE BANNER AND DIE CUT IT WITH MY BIG SHOT.  LOOOOVE MY BIG SHOT!!

IF YOU DECIDE TO MAKE A CARD LIKE THIS, PLEASE PROVIDE A LINK BACK TO MY BLOG SINCE I DESIGNED THIS CARD MYSELF.  THANK YOU.

NOW IT IS TIME FOR YOU TO POST YOUR HALLOWEEN/FALL CARD FOR THIS BLOG HOP.  YOU COULD WIN THE $50 STAMPIN' UP! GIFT CERTIFICATE JUST BY ENTERING!



9 comments:

  1. Beautiful card Jenny. Love the technique of combining quilting and card making.

    Hugs Nana
    ♥ My Crafting Channel ♥
    Email Me

    ReplyDelete
  2. You did an AMAZING job on this card!Love the uniqueness!Fabulous!TFS
    Migdalia

    ReplyDelete
  3. Wow, that's a very cool way to use fabric! I haven't seen that before. Thanks for adding your card to The Great Pumpkin Blog Hop!

    Hugs,

    Terry

    ReplyDelete
    Replies
    1. oops maybe I didn't describe it correctly - I got the idea from a fabric quilt block, but I used card stock to make this card. Sorry for the confusion.

      Delete
  4. I like your combination of quilting and card making. Very cute

    ReplyDelete

Please post a comment: